Linköpingslistan prioriterar kunskap

Under torsdagskvällen bjöd Linköpingslistan in till medlemsmöte för nyvalda politiker. Kvällen bjöd på information om vad som komma skall, partiets visioner och en hel del historia.

Partiets ordförande, Christer Mård öppnade mötet tillsammans med Linköpingslistans nya kommunalråd, Cecilia Helber. Medlemsmötet hölls på Östergötlands Museum och riktade sig framförallt till de nyvalda personerna som kommer att företräda partiet på olika förtroendeposter.

– Det är alltid bra att träffa medlemmar och känna att vi är en grupp som håller samman. Syftet med mötet var att skapa en trygghet för de personer som ska representera oss, förklara hur de kan få hjälp men också tala om vad vi har för förväntningar, säger Christer Mårdh.

Något som Christer Mårdh poängterade vid ett flertal tillfällen under kvällen var att Linköpingslistan skiljer sig från andra partier.

– Vi prioriterar kunskap inne i olika nämnder och styrelser, man ska veta något om det man är med och beslutar om, det tycker jag andra partier saknar.

Linköpingslistan kommer ha representanter i kommunfullmäktige, olika nämnder och bolagsstyrelser. 47-årige Rickard Söderström är en av personerna som för första gången kommer ha ett förtroendeuppdrag inom politiken.

– Jag tror att det finns möjlighet att förändra mycket, med nyfikenhet och stort engagemang kan man komma väldigt långt. En enorm styrka med LL är att vi har bred kunskap och otroligt mycket erfarenhet inom partiet, säger Rickard Söderström.

LL har många medlemmar som är etablerade i Linköping inom flera olika områden, inte minst inom föreningslivet.

– Först och främst står Linköpinglistan för vad som är bäst för Linköping. Jag är övertygad om att föreningslivet är en nyckelkomponent för att göra Sverige starkt. Delar av föreningslivet håller på att tappa sin plats i samhället vilket jag anser är en stor förlust för våra barn. För mig som utlänning erbjöd idrotten en fantastisk möjlighet till att integreras. Utan att kunna språket tillhörde jag ett gäng av svenskar och kände mig som hemma, allt detta står LL för, säger Mike Helber.

Kvällen innehöll dock mer än bara information och politik. Efter att mötet hade avslutats väntade fika, följt av en guidning i det nyrenoverade museet, något som var mycket uppskattat.

– Det är jättebra att få lära känna de som finns med i partiet på våra förtroendeposter. Jag fikade med två personer jag aldrig hade träffat tidigare, vi hade jättemycket gemensamt och delade samma åsikter och värderingar, säger Peter Hammers.

Det blev sannerligen en trevlig och lyckad kväll. Nu väntar hårt arbete för att visa kommuninvånarna att Linköpingslistan kan göra Linköping bättre.

– Det finns stora möjligheter men det är klart det är en utmaning. Hur ska vi lyckas behålla de nio tusen som röstade på oss, men framförallt, hur ska vi få nio tusen till, eller åtminstone tre tusen till att rösta på oss. Vi siktar på ett tvåsiffrigt val om fyra år och då måste vi vara duktiga nu, avslutar Christer Mårdh.

Rulla till toppen