Vår framtida oas

Har under några dagar diskuterat Tinnis framtid som badsjö. Först möte med representant för Tinnisgruppen, KF diskussion och under onsdagen studiebesök i vår nya simhall. Det går inte att komma ifrån att badsjöområdet ser förfärligt ut och allt pekar på att det kommer vara så flera år till. Det är bara så trist. LL har samma förslag till lösning som bevara Tinnisgruppen, maximera badsjön med hjälp av ett kulvertsystem och inte en öppen bäck. Vad är fördelen med kulvertsystem? En mycket större badsjö och med all säkerhet betydligt billigare. Inga större förändringar på Sporthallsområdet och acceptabla ingrepp på Hamngatan.

Vid senaste kommunfullmäktigemötet informerade majoriteten om att förslag tillbeslut kommer under slutet av 2023. En vecka innan valet september 22 redovisade ledande moderater att tidigare beslut ska omprövas. Hoppas det inte bara varen taktisk vändning. Nu är det upp till bevis.

Vår framtida oas. Vi föreställer oss en riktig badsjö där generationer kan mötas. Lekplatser, möjlighet till idrottsaktiviteter, spännande badleksaker, möjlighet till utökad restaurangverksamhet, möjlighet till kulturupplevelser mm. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Vid ett läkarbesök tidigare i veckan hängde det ett antal historiska bilder på väggen. Gissa vad som fanns på bilderna. Stora torget, Trädgårdsföreningen och Tinnerbäcksbadet. Våra stadsklenoder. Stötta oss i kampen att göra badet till den oas vi vill ha.

Christer Mård

Rulla till toppen