Vi fortsätter arbeta för att bevara en av Sveriges mest unika miljöer

Turerna kring Tinnerbäcksbadet (Tinnis) har varit många de senaste åren. Nu väntar en ny utredning på det tidigare tagna beslutet om att i princip halvera Tinnis badsjö. Linköpingslistan hoppas att den nya utredningen kommer leda till ett bättre beslut.

Beslutet som togs innebär bland annat att man måste leda vattnet över Hamngatan på något sätt och det i sin tur innebär att man måste anlägga, inte bara en, utan två nya broar.

– Det här projektet kommer att kosta runt 250 miljoner kronor och det är verkligen inte jordnötter i det här sammanhanget. Jag hoppas att förnuftet kommer att segra, att man gör det här på ett smidigt sätt och inte förstör de möjligheter ett integrerat bad har, säger Hans Nilsson, Administratör på Tinnis.nu och initiativtagare för Rädda Tinnis.

En av Linköpingslistans viktigaste frågor inför valet var att bevara nuvarande storlek på Tinnis badsjö. Men varför är frågan så viktig för partiet?

– Det är en unik anläggning och vi har så svårt att förstå varför man har försökt att trolla bort en miljö som egentligen inte finns någon annanstans i hela Sverige. När jag går förbi här nästan varje sommardag ser jag hur många som uppskattar badsjön. Alla människor har inte möjligheten att åka till en sommarstuga, resa utomlands eller ta sig till andra bad i kommunen, säger Christer Mårdh.

När utredningen ska vara klar och när det ska finnas ett beslut på plats, är det ännu ingen som vet.

– Vi efterlyser just det, både vilka direktiv som går ut, vem som ska göra det och när det ska vara klart. Det brådskar i den meningen att det här är en arbetsplats och kommer vara så i många år framöver, oavsett vad som händer.  Att återställa till det som var tidigare är lättare än att göra stora förändringar, säger Hans Nilsson.

LL kommer fortsätta att arbeta med frågan på olika sätt.

– Utifrån vår utgångspunkt kan vi bara trycka på hela tiden. Se till att aktualisera frågan i fullmäktige, nämnder och på andra ställen där vi har inflytande. Det viktigaste just nu är att inse att det som man hade som tanke från början inte kommer att infrias av ekonomiska skäl säger, Christer Mårdh och fortsätter.

– Alla har någon gång varit överens om att det ska gå så snabbt som möjligt så vi hoppas på ett snabbt och smidigt beslut på den här utredningen. Vi får vara en motor som pushar på från Linköpingslistan.

Rulla till toppen